Termékeink

CICA CARE SZILIKON GÉLLAP 6CMX12CM 1X

cica care géllap.jpg
Cikkszám: CV58907
12 185 Ft
9 594 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 12 185 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

 

CICA-CARE
Egyedülálló hegkezelő termék

A CICA-CARE klinikailag bizonyított heg deformitást megelőző és kezelő hatású szilikon-géllap. Orvosilag bizonyítottan az esetek mintegy 90%-ában hatékonyan szünteti meg a heg vonalának kiemelkedését, halványítja és puhítja a vörös, kiemelkedő hegeket, akár régiek, akár új keletűek. Biztonságosan alkalmazható gyermekek és felnőttek esetén egyaránt.

Az emberek csaknem 100%-ának van valamilyen hege, ám a többségnek nem okoznak ezek gondot. Sok embernek akadnak azonban „gondot okozó” forradásai, amelyek a testen olyan helyen találhatóak, hogy azok lelki problémát okoznak. Az arcon vagy más látható testrészen elhelyezkedő sebhely jelentős lélektani hatást gyakorolhat az emberre, családjára és barátaira. Sok látható vagy kevésbé látható helyen sebhellyel rendelkező ember érzi úgy, hogy a forradás befolyásolja hétköznapjait. Közülük számos abnormális hegesedés (túlburjánzó hegek vagy keloidok) akadályozhatja a mozgásban, sőt fájdalommal is járhatnak. A keloidos hegek az eredeti seb méreténél nagyobbra nőnek, kezelés nélkül akár megállás nélkül is terjedhetnek. Az ilyen hatás minimalizálása érdekében alkalmazott támogató csoportok és kezelések egyre nagyobb szerepet játszanak a sebek holisztikus kezelésében.

A nemzetközi klinikai ajánlásokból az alábbi hegtípusokra alkalmazható a CICA – CARE:
•    Egyenes vonalú, hipertrófiás (pl. műtéti, traumatikus) heg
•    Nagy felületű, hipertrófiás (pl. égési) heg
•    Kisebb keloid - gócszerűen kiemelkedő, viszkető heg
•    Nagyméretű keloid - nagy kiterjedésű (0,5 cm-nél nagyobb) heg
•    Besüppedt hegek
•    Akne vagy himlőhely
•    Megnyúlt hegek

A CICA-CARE az alábbi előnyöket kínálja:
•    A friss és a régóta meglévő túlburjánzó hegek és keloidok 95%-a javult (Dockery & Nilson, 1994)
•    A hőhatásra keletkezett sebek hegeinek 100%-a javulást mutatott: halványodott és puhult (Carney et al., 1994)
•    Legfeljebb 12 héttel a keloidos hegek kimetszése után a kiújulás aránya mindössze 12,5% volt (Gold, 1994)
•    Rendszerint javulás figyelhető meg a kezelés első 3-4 hetében, a teljes kezelés időtartama 2-4 hónap között változik. Fejlett technológiai kialakításának köszönhetően tovább használható, ezért költséghatékony.
•    Rugalmas terápia - a CICA-CARE különösen jól használható a sebészeti metszéseket követő hegprofilaxis céljára.

Kezelési időszakok:
A kezelés első két napján a napi 4 óra használat javallott. A harmadik naptól kezdve a kezelés időtartama fokozatosan 2 órával növelhető, javasolt a  minimum 12 órás használat naponta. Amennyiben lehetséges a 24 órás alkalmazás elérése a legideálisabb. A fokozatos bevezetés azért szükséges, mert kizárja az irritációt és az allergiás folyamatokat.
 
Használati utasítás:
1.    Kézmosás után tisztítsa meg a seb vonalát és a környező bőrt, majd törölje szárazra.
2.    A kötszer kibontása után távolítsa el a védőréteget, formázza a kívánt méretre,  majd helyezze a kezelendő felületre.
3.    A CICA-CARE öntapadós, a kötszer nyújtása nélkül eredeti állapotában helyezze a sebre. Szükség szerint kötésrögzítő alkalmazható.
4.    Erős rögzítést ne alkalmazzon, mert a nyomás irritációt okozhat a hegen és a környező szövetekben. 
5.    A fennmaradó lapot helyezze biztonságosan vissza csomagolásába, majd fénytől, hőtől védett száraz helyen tárolja.
6.    A géllapot naponta kétszer enyhén szappanos vízzel tisztítsa meg. Nagy melegben vagy erőteljesebb fizikai aktivitás esetén ennél gyakoribb tisztításra is szükség lehet. Mellőzzük az erős hatású tisztítószereket. Saját jó közérzetünk és kényelmünk érdekében a CICA-CARE egyszerűen levehető  a napi higiéniai tisztálkodás során.
7.    Tisztítás után a CICA-CARE géllapot töröljük szárazra az új felhelyezés előtt. A kezelendő bőrfelület tisztítása és szárazra törlése is szükséges.

A hegek javulása  sebenként és egyénenként változó: egyesek  sebe már napokon belül észlelhető javulást mutat. Klinikai tapasztalatok azt mutatják a legjobb eredmények a 2- 4 hónapig tartó kezeléssel érhetőek el.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!