Termékeink

BATRAFEN KREM 20 G 20 G

batrafen krém.jpg
Cikkszám: CV610
4 980 Ft
4 743 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 249 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA
Batrafen krém
Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 2 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlelt, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
A betegtájékoztató tartalma:

Milyen típusú gyógyszer a Batrafen krém és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Tudnivalók a Batrafen krém alkalmazása előtt

Hogyan kell alkalmazni a Batrafen krémet?

Lehetséges mellékhatások

Hogyan kell a Batrafen krémet tárolni?

További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Batrafen krém és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Batrafen krém a bőr gombás fertőzéseinek kezelésére alkalmazható készítmény (széles spektrumú gombaellenes szer). A ciklopirox-olamin gombaölő hatása a legtöbb bőr- és nyálkahártya - megbetegedést okozó gombával szemben érvényesül.A bőrgombásodás ismertetőjelei

A bőrgombásodás (felületi gombásodás) a bőr olyan megbetegedése, amit ún. parazita (élősködő) jellegű gombák okoznak. Ezek a mikroszkopikus méretű kórokozók leginkább a legnedvesebb és legmelegebb helyeken szaporodnak, főleg azokon a testtájakon, ahol bőrfelületek érintkeznek egymással, pl. a lábujjak köze, a lágyék vagy a hónalj. A gombasejtek behatolnak a bőrbe, és károsítják annak felső rétegeit. A gombák megtelepedésének jele lehet pl. a bőr erős hámlása, gyulladás vagy viszketés.2. Tudnivalók a Batrafen krém alkalmazása előttNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy egyéb összetevőjére

- nyílt sebre, a szem és környékének kezelésére

- szoptatás alatt.A Batrafen krém fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

újszülöttek, csecsemők és kisgyermekek kezelésére. Amennyiben ilyen korú gyermeknél alkalmazná a készítményt, kérje kezelőorvosa tanácsát,aki az előny/kockázat arány gondos mérlegelése után javasolhatja annak alkalmazását.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

Gyógyszerkölcsönhatás nem ismeretes.Terhesség és szoptatás:

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával.

A Batrafen krém csak akkor alkalmazható a terhesség alatt, ha ezt a kezelőorvos a kockázat/haszon arány gondos mérlegelése után elrendeli.

Szoptatás alatt ellenjavallt.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

Nem ismeretesek.Fontos tudnivaló a kezelés megkezdése előtt

A Batrafen krém folyékony paraffint tartalmaz, ezért a nemi szervek és a végbél környezetében való alkalmazáskor csökkentheti a gumióvszerek szakítószilárdságát, így védőhatását.3. Hogyan kell alkalmazni a Batrafen krémet?A bőrgombásodás rendszerint nem gyógyul meg magától. Ha a megbetegedett bőrfelületet nem kezelik, a megbetegedés egyre nagyobb felületre terjedhet ki.

A Batrafen krém alkalmazásakor – ha a kezelőorvos másképp nem rendeli - az alábbi adagolási rend az irányadó:

A krémet naponta 2-szer a megbetegedett bőrfelületre kell felvinni, majd könnyedén bedörzsölni és száradni hagyni.

Legmegfelelőbb a kezelést mosakodás, zuhanyozás, ill. fürdés után végezni. Így a krémet nem távolítja el rögtön a víz, és elegendően hosszú ideig fejtheti ki hatását.A kezelés hatásosságát elősegítő teendők

Lehetőség szerint kerülni kell szűk, nedvesség- és melegmegtartó ruházat, ill. cipő, pl. gumicsizma, nylonharisnya, műszálas ing/blúz viselését. Mosakodás, zuhanyozás, ill. fürdés után a bőrt lehetőség szerint gondosan meg kell szárítani. Azokat a ruhadarabokat, amelyek érintkeznek a megbetegedett bőrrel, valamint a törölközőket és a mosdókesztyűket naponta kell váltani és 95 °C-on kell mosni, vagy a kezelés ideje alatt egyszer használatos törölközőket és mosdókesztyűket kell használni. Ha egy újabb gombás fertőződés legkisebb gyanúja is fennáll (viszketés, hámlás stb.), haladéktalanul fel kell keresni a kezelőorvost.A kezelés időtartama

A kezelést a bőrfelület gyógyulásáig (általában 2 hétig) kell alkalmazni. Esetleg javasolt a kezelést további 1-2 hétig folytatni a visszafertőződés elkerülése miatt.Ha idő előtt abbahagyja a Batrafen krém alkalmazását

akkor fennáll annak veszélye, hogy a megbetegedés kiújul. Kérjük, mindaddig folytassa a kezelést, amíg a kezelőorvos meg nem állapítja a gyógyulást.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így a Batrafen krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Batrafen krém esetében az alábbi mellékhatások ismeretesek:

Viszketés, enyhe égető érzés előfordulhat. Ezek a tünetek túlérzékenységi reakció jelei is lehetnek. Ritkán felléphet bőrgyulladás.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5. HOGYAN KELL A BATRAFEN KRÉMET TÁROLNI?Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A címkén feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Batrafen krémet. (A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik).A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Batrafen krém?

A készítmény hatóanyaga: 10,0 mg ciklopirox-olamin 1 g krémben.

Egyéb összetevők: (S)-tejsav, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, mirisztil-alkohol,

poliszorbát 60, cetil-alkohol, hígan folyó paraffin, oktildodekanol, sztearil-alkohol, tisztított víz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?Küllem: fehér vagy csaknem fehér, egynemű krém

Csomagolás: 20 g krém fehér HDPE kiszúró-sapkás csavaros kupakkal lezárt, lakkréteggel bevont alumínium tubusban. 1 tubus kartondobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalombahozatali engedély jogosultja:

sanofi-aventis zrt. 1045. Budapest Tó u. 1-5

MagyarországGyártó:

sanofi-aventis Deutchland GmbH D-65926 Frankfurt am Main, Németország

A betegtájékoztató engedélyezésének dátumaOGYI-T-1163/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma : 2006.09.25.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!