Termékeink

GENGIGEL FIRST AID SZÁJVÍZ 50ML

gengigel first aid szájvíz 50ml.jpg
Cikkszám: CV61756
5 940 Ft 4 750 Ft
3 740 Ft + ÁFA
Egység: 50 mlBruttó egységár: 95 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

Gengigel first aid

Fogászati kezelés után

  • Csökkenti a fájdalmat és a kellemetlen érzést sérülések illetve műtét vagy parodontális kezelés után
  • Hosszan tartó helyi hatás
  • A nehezen hozzáférhető területekre is eljut
  • A seb érintése nélkül használható
  • Magas biztonsági profilja miatt minden betegnél korlátlanul alkalmazhatjuk, gyerekeknél, terhes nőknél, időseknél és cukorbetegeknél is

ÖSSZETÉTEL: 0,1% Hialuronsav, Xilitol, segédanyagok.

Alkalmazási mód

A kezelést követően azonnal öblítsen a mérőkupak segítségével kimért 5 ml folyadékkal 1-2 percig.

Helyes orális higiénét követően, ismételje meg a kezelést naponta 2-4 alkalommal, amennyiben orvosa másképp nem rendeli.

A készítmény alkalmazásra kész, nem szükséges hígítani.

Hialuronsav

Gengigel hialuronsav alapú, biotechnikai eljárással előállított orvosi segédeszköz, mely a hialuronsav magas minőségét és tisztaságát biztosítja. A Gengigel hialuronsav formulát tartalmaz, mely azonos a természetes hialuronsavval, ami az egészséges fogínyben található.

Gengigel minden formájának fontos tulajdonsága a hialuronsav tartalom. Csökkenti az ínyvérzést, serkenti a fogíny regenerációját, megvédi a nyálkahártyát a fertőzésektől, és csökkenti a duzzanatot.

Gengigel használata teljesen biztonságos mindenki számára. Ellenjavallata, nem kívánatos mellékhatása, interakció más gyógyszerekkel nincs. Használata különösen javasolt azoknál, akiknél magasabb a hialuronsav szükséglet, mint pld. várandós nők, idősebb emberek, gyermekek és dohányzók.

GYULLADT FOGÍNY - GINGVITIS

fogkő

A begyulladt és érintésre vérző íny az első jele a szájüregi betegségnek. A gyulladásos állapotot nevezzük gingivitisnek.

A gingivitis esetében a baktériumok behatolnak a gyulladt íny és a fog közé, ún. tasakok alakulnak ki. A folyamatot megállíthatjuk és a fogíny teljes mértékben meggyógyulhat. De ahhoz azonnali gyógykezelés szükséges.

Cselekedj most! 

orvosi javaslat

Az első helyen a rendszeres és a megfelelő szájhigénia betartása szerepel. A fogak mellett a fogak közti helyek, a nyelv, a protézis rendszeres tisztítását is el kell végezni. A mindennapi szájhigiénia részeként ajánljuk a Gengigel szájöblögető oldatot és a gyulladt íny első tüneteinek megjelenésekor pedig a Gengigel gélt vagy a Gengigel sprayt.

Parodontális tasakok képződése

parodontális tasak

Ha az első jeleket nem vesszük észre vagy nem tulajdonítunk kellő figyelmet, a nem kezelt ínybetegség fogínysorvadáshoz vezethet.

A baktériumok megtámadják a fogínyt, a fogzsebek mélyebbek lesznek és még nagyobb helyet biztosítanak a baktériumoknak. Ha a gingivitis a gyulladás folyamata, akkor a parodontitis destruktív illetve súlyos károsodási folyamat.

Cselekedj most! 

orvosi javaslat

Nem szabad megfeledkeznünk a fogorvoshoz tett rendszeres látogatásokról sem.  A fogorvos az esetleges parodontális betegségek megfelelő kezelése mellett tanácsokat is adhat a megfelelő szájhigiéniával kapcsolatosan. Fontos, hogy otthon folytassuk a terápiát, amivel a begyulladt vagy sértett fogíny gyorsabb gyógyulását érjük el. A kutatások kimutatták, hogy a Gengigel rendszeres használata csökkenti a vérzést és a duzzadást és segíti a sejtszövetek regenerációját.

Fogágy sorvadása - parodontitis

szövetek sorvadása

A fogágygyulladás következtében a fogakat rögzítő szövetek elbomlanak, a betegség átterjedhet az állkapocs csontszövetére is. Ennek együttes következménye, hogy a fog tartószerkezete meggyengül, elbomlik, így a fogak meglazulnak, majd kihullanak.

Ebben a fázisban a kár majdhogynem már visszafordíthatatlan. A fogzsebek mélysége 6 mm és vérzik, az étkezés bonyolult, kellemetlen szájszagot okoz és a közérzetünk sem a legjobb.

Cselekedj most! 

orvosi javaslat

Ilyenkor a legfontosabb hogy megállítsuk a parodontális gyulladást és megvédjük a további sérülésektől. Amint lehet keresse fel fogorvosát, aki majd kijelöli az Ön számára megfelelő kezelést. A betegség ezen szakaszában a Gengigel termékek csak enyhíteni tudják a gyulladást, de nem tudják megállítani a parodontális szövet további romlását.

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!